fredag 12 september 2014

JAG ÄR ETT KULINARISKT FATTIGMANSGENI (RECEPT PÅ BILLIG ASGOD MEN FUL MAT)

... Jag är ödmjuk också.

Hur som helst så känner jag att jag måste dela med mig av en sak. Jag blir jätteinspirerad till att laga mat när jag är begränsad. Det är liksom som att man känner sig bäst på jorden om man lyckas knåpa ihop ett smakmässigt mästerverk av vad andra skulle kalla för ingenting.

Idag lagade jag något som visserligen inte blev vackert för fem öre, men däremot sjukt gott. Ni vet när salt och sött möts precis lagom, när en krämig konsistens möter en mjuk och en krispig, och lite lite hetta i bakgrunden. Plus lite spänning. Det hände.

Det enda jag hade hemma var två sorgsna potatisar, några ägg och äpplen från trädgården.

Jag skivade potatisen jättetunt och stekte den knaprig och krispig på utsidan med curry, salt och peppar. Sen stekte jag ägg. bara sådär rätt upp och ner med gulan behållen. Ni vet hur man gör.
Efter det tärnade jag ett halvt äpple och kastade ner i stekpannan med en halv näve socker och massa kanel samt någon dl vatten. Lät det puttra tills sockret smält och vattnet kokat bort och blivit såsigt.

HERREGUD vad gott det var. jag vet att det låter som en helknasig kombination med sockerkaneläpple och ägg och potatis och så, men det var helt grymt bra. Som jag nämnde tidigare blev det tyvärr inte så snyggt men jag tänker mig att ni får se i allafall:


En finare matbild, är från igår när jag landade hemma hos min fina mamma ett tag för lite sill och potatis:




Potatisen hämtade vi här:




Och till efterrätt åt vi en så satans god äppelkaka så jag svär r akt ut i den här bloggen utan att skämmas. Det receptet får ni en annan gång. Nu ska jag göra fredag!




Tjingeling!

2 kommentarer:

  1. Du är verkligen bäst på att sno ihop något av ingenting. <3
    Den där måltiden skulle jag allt bra gärna vilja smaka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. då fåru väl göra det någon gång då helt enkelt ^^

      Radera